23 жовтня 2023 року до Міжнародного дня академічної доброчесності в К-ПНУ відбувся дискусійний форум «Академічна доброчесність як стандарт поведінки в умовах сучасного освітнього середовища». В роботі форуму взяла участь член комісії з питань академічної доброчесності від факультету іноземної філології Городиська Оксана, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри іноземних мов.  Спікерами заходу були Мазур Наталія, голова комісії з питань академічної доброчесності К-ПНУ; Шевчук Зореслава, методист вищої категорії навчального відділу (з питань академічної доброчесності); Антонецька Світлана, правозахисниця, радниця Хмельницької ОВА з питань гендерної рівності та соціальної інклюзії; Стельмах Вадим, начальник відділу взаємодії з громадами Кам’янець-Подільського районного управління поліції, майор поліції; Кавкало Віталій, начальник сектору дотримання прав людини Кам’янець-Подільського районного управління поліції, майор поліції.

Наталія Мазур розповіла присутнім про функціонування комісії з питань академічної доброчесності в університеті та підкреслила її значну роль у створення якісного освітньо-наукового середовища закладу вищої освіти. Зореслава Шевчук зазначила у своєму виступі, що академічна доброчесність – це фундаментальна цінність освітнього процесу закладу вищої освіти та необхідна умова успішного функціонування університету. Світлана Антонецька окреслила юридичні аспекти академічної доброчесності та зупинилася на питаннях гендерної дискримінації в сучасному суспільстві. Вадим Стельмах довів до відома здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників, які види відповідальності за порушення академічної відповідальності існують в Україні. Віталій Кавкало ознайомив присутніх з порядком звернень учасників освітнього процесу до правоохоронних органів з приводу порушень академічної доброчесності.

Виступи спікерів були актуальними та змістовними, викликали інтерес та жваве обговорення. Присутні могли поставити питання та з’ясувати суперечливі моменти.

Дискусійний форум до Міжнародного дня академічної доброчесності